Україну накрив пил із Сахари – Укргідрометцентр

Україну накрив пил із Сахари. Його захопила хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла аномально високі температури повітря останніми днями.

Про це попередили в Укргідрометцентрі.

«Мешканці західного регіону могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним. Зачиняйте вікна, пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей», – повідомили метеорологи.

Водночас вони наголосили, що не варто плутати запиленість повітря пустельним пилом з таким небезпечним стихійним явищем як пилова буря: «Для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має 3 години й більше. Синоптики Українського гідрометцентру не очікують посилення швидкості вітру, а отже і бурі цього разу не буде».

Українцям рекомендували закрити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води та за наявності очищувача повітря включити його на максимум.

Нагадаємо, дослідження показало, що у 2023 році лише сім країн світу відповідали стандартам якості повітря Всесвітньої організації охорони здоров'я.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО