Євлаш назвав системи ППО, якими в Україні можуть збивати «Циркони»

Повітряні сили України можуть збивати російські ракети «Циркон» за допомогою систем SAMP/T і Patriot. Однак таких систем ППО потрібно більше.

Про це повідомив представник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі Радіо Свобода.

На питання, чим, окрім Patriot, ЗСУ можуть збивати балістику Євлаш відповів: «Наприклад, проти балістики ще використовується такий комплекс, як SAMP/T. Але звісно, що балістика – це складний ракетний комплекс і перехопити його дещо складніше». За його словами, ракета «Циркон» - це дуже швидка зброя.

«Якщо ми говоримо про «Циркони», то це приблизно 8-9 Махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їхня швидкість падає. Вона стає дозвуковою. Десь 4,5 Маха. Саме в цей момент ми можемо застосовувати наші комплекси, які є протибалістичними. Це SAMP/T, Patriot», – додав Євлаш.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах назвали можливі причини застосування росією ракет «Циркон». Також у ЗСУ заявили, що росіяни накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор».

Що являє собою ця ракета – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО