Україна отримає 100 млн євро від європейського банку: на що їх витратять

Адміністративна рада Банку розвитку Ради Європи (БРСЕ) схвалила новий проєкт НОМЕ. Він передбачає виплату Україні 100 млн євро на компенсації за знищене війною майно.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну у середу, 27 березня.

«Залучені кошти буде спрямовано на підтримку механізму прямої допомоги, завдяки якому кінцеві бенефіціари, у тому числі учасники бойових дій, інваліди та багатодітні сім'ї, отримають компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак рф житло у вигляді сертифікатів на придбання житла», – йдеться у повідомленні.

Проєкт реалізовуватиметься по всій території України.

У відомстві нагадали, що житловий сектор України залишається одним із найбільш постраждалих внаслідок війни - загальні збитки оцінюються майже в 50 млрд доларів.

У рамках проєкту передбачено надання компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло. Весь хід розгляду заяви можна буде бачити у мобільному додатку «Дія».

Нагадаємо, 26 березня Україна отримала новий транш від МВФ. Минулого тижня Єврокомісія виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО