У Повітряних силах назвали можливі причини застосування росією ракет «Циркон»

Застосування росією гіперзвукових ракет «Циркон» може означати, що у неї виник дефіцит інших типів ракет. Або окупанти таким чином перевіряють українську протиповітряну оборону.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» сказав речник Повітряних сил України Ілля Євлаш.

За його словами, експерти зараз встановлюють, чи справді під час останніх атак росія застосувала «Циркон».

«Те, що вони їх застосовують, найімовірніше, свідчить про те, що в них вже є дефіцит зброї, інакше вони б їх не використовували. Взагалі цей тип ракет є протикорабельним, і він застосовується лише в окремих випадках, використовують різні пускові установки, типу «Бастіон», «Бал». Однак ми можемо сказати про те, що, якби в них, наприклад, було достатньо іншого типу ракет – крилатих ракет «Калібрів», «Іскандерів», інших ракет – вони б застосовували їх», – сказав Євлаш, зазначивши, що це складна та дорога ракета.

Він також припустив, що росіяни запустили цей тип ракет для експерименту – перевірити українську систему ППО – «де, що і як захищено, як прикрито, щоб надалі вже використовувати це при плануванні наступних повітряних атак».

Нагадаємо, раніше у ЗСУ заявили, що росіяни накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор».

Що являє собою ця ракета – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО