У ЦПД спростували фейк росіян про «підготовку до здачі Харкова»

Російські пропагандисти поширюють у пабліках інформацію про те, що влада України нібито готується до здачі Харкова. Однак такі чутки є фейковими.

Про це повідомила пресслужба Центру протидії дезінформації.

Як розповіли в Центрі, у російських Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що керівництво Харкова «готується до втечі з міста». Про це нібито свідчить виділення коштів на ремонт західного виїзду із населеного пункту – доріг у районі Люботина та Коротича.

«Повідомлення про буцімто «втечу» міської адміністрації з Харкова не відповідають дійсності та є інформаційно-психологічною операцією ворога, яка має на меті деморалізувати суспільство та посіяти панічні настрої», – заявили в ЦПД.

У Центрі нагадали, що нещодавно представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявляв про нестачу сил та засобів у ворога, щоб розпочати потужну наступальну операцію на Харків, Суми, Чернігів та Київську область.

При цьому речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомляв, що північний кордон постійно посилюють, а кількість ворожих військ там відстежується.

Нагадаємо, наприкінці січня у ЗСУ заявляли, що загрози нового наступу російської армії на Харків із півночі немає. У РНБО запевнили, що зроблять усе можливе, аби Харкову нічого не загрожувало.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО