Справедливе та професійне рішення: Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки

Ситуація в Авдіївці показує, що Україна здатна перемогти у війні проти росії, однак її дії обмежуються через дефіцит озброєння. Вихід з міста був правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції.

Він наголосив, що Україна може перемогти росію, однак дії військових обмежуються дальністю та достатністю засобів ураження. І це допомагає путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій.

«Але це залежить не лише від нас. І ситуація в Авдіївці це підтверджує. На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження дозволяє путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій», – зазначив Зеленський.

Він додав, що перевага рф полягає лише в знеціненні людських життів та постійних м'ясних штурмах. Тоді як Україна робить усе, аби зберегти життя бійців, тому рішення про вихід з Авдіївки було справедливим й професійним.

«Абсолютно логічне, справедливе та професійне рішення зберегти наших людей. Для нас це найголовніше завдання. Ми бережемо наших людей, наших воїнів - бо це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але перш за все військовий захищає людей. Тому щоб не попасти в оточення було прийняте рішення відійти на інші рубежі», – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що контрнаступальні дії росії почалися в жовтні, і відтоді окупанти втратили в Авдіївці десятки тисяч бійців. Президент додав, що не може назвати українські втрати в місті, проте вони становлять 1 до 7.

«На одного українця приходиться сім росіян», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 17 лютого, ЗСУ вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Аналітики Інститут вивчення війни відзначають, що захоплення міста саме по собі не принесе жодних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів армії рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО