Названо кількість атак росії на електростанції ДТЕК від початку року

Російські війська за січень та з початку лютого 40 разів атакували електростанції ДТЕК. Ворог бив по об'єктах, що знаходяться у Донецькій та Дніпропетровській областях.

Про це в ефірі телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

«Від початку року було вже 40 атак. Страждають насамперед великі об'єкти - це теплоелектростанції в Донецькій області та дві в Дніпропетровській. Це такі акцентовані, таргетовані атаки наших станцій, щоб вони не могли видавати електроенергію в мережу», – сказав він.

Щодо інших атак, то вони відбуваються і на об'єкти «Укренерго», і на об'єкти розподільчих компаній, що працюють у областях.

Він розповів, що протягом останніх двох тижнів окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, одна з яких була атакована сьогодні вночі на Дніпропетровщині.

Так, минулого тижня – це була Криворізька станція. Раніше Курахівська станція і зараз Наддніпрянська.

Наразі вже знеструмлених споживачів у Дніпрі та Дніпропетровській області немає, але внаслідок атаки пошкоджено важливе та цінне обладнання, якого немає швидко на заміну.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині вночі знищили 10 ударних дронів, але були і влучання у Дніпрі, під ударом були енергетичний та інфраструктурний об'єкти.

У Дніпрі після ворожої атаки вже повернули світло городянам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО