Умєров про заміну Залужного: війна вимагає змін

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував заміну головнокомандувача Збройних Сил. Глава Міноборони пояснив, чому було ухвалено таке рішення.

Про це Рустем Умеров написав у Telegram.

За словами міністра, генералу Валерію Залужному випало одне із найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час повномасштабної війни з росією.

«Збройні Сили України разом з усім народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність», – зазначив голова Міноборони.

Проте, за словами Умєрова, війна не залишається однаковою. Війна змінюється і потребує змін, а бойові дії 2022, 2023 та 2024 року – це три різні реальності.

«2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії», – пояснив Умєров.

Саме тому і було ухвалено рішення щодо необхідності зміни керівництва Збройних Сил України, підсумував глава Міноборони.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся із Валерієм Залужним. Зустріч відбулася на тлі недавніх чуток у ЗМІ про можливе звільнення Залужного з посади. За словами Зеленського, він запропонував Залужному залишитись у команді.

Пізніше у своєму зверненні президент повідомив, що призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

До цього у ЗМІ з'являлися чутки, що Зеленський готується звільнити Залужного.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО