САП скерувала до суду справу про спробу підкупу прокурора Офісу генпрокурора

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката Олексія Панасенка про підбурення ним особи до надання 5000 доларів неправомірної вигоди прокурору Офісу генерального прокурора.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В органі не називають прізвище адвоката, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Панасенка.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, якого у серпні 2023 року викрили на підбурюванні до обіцянки надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, а саме прокурору Офісу генерального прокурора, за вчинення ним дій у кримінальному провадженні в інтересах громадянки», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, за версією слідства, адвокат підбурив громадянку до надання неправомірної вигоди у розмірі 5000 доларів прокурору Офісу генпрокурора за вчинення ним дій у кримінальному провадженні, серед яких звернення до суду з клопотанням про звільнення громадянки від відповідальності за кримінальне правопорушення.

Аби приховати злочин адвокат наполягав на укладенні договору між ним та цією громадянкою, за умовами якого ці $5000 мали стати оплатою його адвокатських послуг. У САП зауважили, що злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі адвоката. У серпні 2023 року йому обрали запобіжний захід.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО