Глава ВООЗ закликав світ готуватися до «хвороби Х»

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейєсус закликав світ підготуватися до майбутніх невідомих захворювань, які можуть загрожувати людству – так званим хворобам Х.

Попередження пролунало на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє The Guardian.

Гебрейєсус пояснив, що термін «хвороба Х» не новий – ВООЗ використовує його з 2018 року – це умовне позначення хвороб, про які ми ще не знаємо.

«Ви можете навіть назвати COVID-19 першою хворобою X, і це може статися знову. Найкраще передбачити те, що може статися, тому що в нашій історії це траплялося багато разів, і підготуватися до цього», – наголосив голова ВООЗ.

Підготовка, за його словами, включає систему раннього попередження, а також системи на випадок гострої необхідності у додаткових медичних приміщеннях та робочій силі.

В анонсі ВЕФ йшлося, що сьогодні обговорюватиметься можлива пандемія через нову маловивчену хворобу: «З огляду на нові попередження ВООЗ про те, що невідома «хвороба X» може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні , щоб підготувати системи охорони здоров'я до численних майбутніх викликів?».

Нагадаємо, 5 травня минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії для COVID-19.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО