У Генштабі назвали кількість хімічних атак рф від початку вторгнення

Сили оборони зафіксували близько 470 фактів застосування росією боєприпасів, споряджених отруйними хімічними речовинами, із них лише за грудень цього року – 81 випадок.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook у середу, 27 грудня.

Як зазначається, динаміка застосування зростає. Так, всього за один день 19 грудня росія здійснила вісім атак з використанням хімічних речовин.

Загалом від початку вторгнення окупанти влаштовували 465 хімічних атак.

Найчастіше росіяни використовують гранати, такі як К-51, РГР та ручна газова граната Дрофа-ПМ, які скидають з БПЛА. Однак застосовуються і саморобні вибухові пристрої, оснащені речовинами подразнювальної дії. А також проводять артилерійські обстріли із вмістом хімічно небезпечних речовин.

14 грудня було виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО із вмістом невідомої хімічної речовини, зазначив Генштаб.

28 випадків застосування небезпечних хімічних речовин було задокументовано та спрямовано на проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що окупанти застосовують хімічну зброю проти ЗСУ на лівому березі Херсонщини. До цього росіяни обстріляли село на Запоріжжі хімічними боєприпасами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО