Більше половини українців зовсім не довіряють Бойку, Арестовичу та Тимошенко – нове опитування

Соціологи склали новий рейтинг довіри українців до політиків, посадових осіб, громадських діячів. Найбільше народної довіри – у президента Володимира Зеленського, трохи менше у голови ОПУ Андрія Єрмака. Найменше – у депутатів Юлії Тимошенко, Юрія Бойка та колишнього радника ОПУ Олексія Арестовича.

Опитування провело Центр Разумкова та фонд «Демократичні ініціативи» з 8 по 15 грудня серед 2019 респондентів.

Так, серед опитаних довіра найчастіше висловлювалася президенту Володимиру Зеленському (71%) та голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму (65%).

Також в українців висока довіра до міністра закордонних справ Дмитра Кулеби (56%), телеведучого та волонтера Сергія Притули (55%), радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка (52%).

Частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до секретаря РНБО Олексія Данілова (відповідно 44% та 30%), голови СБУ Василя Малюка (відповідно 41% та 21%), міністра оборони Рустема Умєрова (відповідно 35% та 22%), міністра внутрішніх Ігоря Клименка (відповідно 31% та 21%).

Доля довіряючих та не довіряючих Ірині Верещук (40% та 39%) та нардепу від «Голосу» Ярославу Железняку (19% та 21%) статистично значуще не відрізняються.

Водночас більшість опитаних не довіряють лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко (85%), колишньому раднику Офісу президента Олексію Арестовичу (82%), лідеру партії ОПЗЖ Юрію Бойку (81%), п'ятому президенту Петру Порошенку (74%), народним депутатам. від «Слуги народу» Мар'яні Безуглій (58,5%) та Давиду Арахамії (57%), керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку (54%).

Українці частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, меру Києва Віталію Кличку (не довіряють йому 45%, довіряють 40%), прем'єр-міністру Денису Шмигалю (відповідно 42% та 38%), голові Верховної ради Руслану Стефанчуку (відповідно 41%) ), заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову (відповідно 34% та 10%), голові фінансового комітету ВР Данилу Гетьманцеву (відповідно 33% та 20%), віце-прем'єрці Ользі Стефанішиній (відповідно 23% та 17%).

Нагадаємо, раніше у грудні опитування на тему довіри до політиків провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). Також соціологи з'ясували, скільки українців довіряють Залужному та Буданову.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО