У Повітряних силах пояснили, чому тривога стала довшою під час масованих атак

Росіяни запускають безпілотники з вечора. БпЛА можуть довго кружляти, й не одразу заходити на ціль, адже окупанти відтепер ставлять перед собою інші цілі.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону.

«Запускають «шахеди», як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння. Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в «пам'яті». Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, не тільки по прямій, а потім вже заходити на ціль», – зазначив речник.

За його словами, повітряні тривоги й раніше під час масованих атак тривали довго, однак наразі їхня тривалість збільшилась через те, що ціль обстрілу «шахедами» у росіян змінилась.

Як розповів Ігнат, раніше ворог запускав безпілотники більше по прямій. Сьогодні ж терористи ставлять перед собою дещо інші цілі, серед яких знайти слабкі місця, виявити місця, де знищили БпЛА, врахувати інформацію й запустити подальші групи безпілотників та навантажити протиповітряну оборону.

Нагадаємо, у ніч проти 16 грудня росіяни знову атакували Україну ударними безпілотниками типу «Shahed». Сили ППО збили майже всі ворожі БПЛА.

Зокрема, цієї ночі росіяни здійснили шосту повітряну атаку на Київ з початку місяця. Цього разу на столицю летіли дрони. ППО збила всі цілі, ніхто не постраждав.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО