У ГУР показали відео нічної спецоперації у Криму

Головне управління розвідки опублікувало відео нічної спецоперації в окупованому Криму, внаслідок якої було вражено малі десантні кораблі чорноморського флоту рф.

Як уточнили у розвідці, йдеться про катери проєкту 11770, які можуть вміщувати до 45 тонн вантажу та 92 особи збройного десанту.

На судах знаходився екіпаж і було завантажено броньовану техніку, зокрема БТР-82.

Ці катери росія активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Крім того, на борту катерів розміщувалися зенітно-ракетні комплекси «Тор-м2» для мобільного прикриття угруповання на острові та Чорному морі.

«Окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації. А в умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах», – розповіли у розвідці.

Нагадаємо, вранці ЗМІ повідомляли про вибухи в окупованому Криму: була інформація про пошкодження нафтобази у Феодосії, а також прильоти в Чорноморському.

Пізніше стало відомо, що в Чорноморському вражені два російські десантні катери.

Учора в ГУР анонсували нові операції на території Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО