Данілов назвав умови для розгляду питання демобілізації

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що поки що не було прийнято жодних нормативно-правових актів щодо демобілізації. Відповідну пропозицію до апарату РНБО має подати хтось із членів Ставки.

Він сказав про це в інтерв'ю LIGA.net.

За словами Данілова, рішення щодо проведення демобілізації має розглядатися на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

«Якщо виникає те чи інше питання, яке потребує розгляду на Ставці, кожен член Ставки має право надати в апарат РНБО свої пропозиції. Перш за все це стосується тих, хто безпосередньо має відношення до військової справи. Валерій Федорович Залужний, міністр оборони [Умєров] та генерал Шаптала постійно там присутні. Якщо вони подають до нас документи – ми не маємо права не розглянути», – сказав він.

Але поки що такого документа немає. «Ми можемо обговорити (на Ставці – ред.) дуже багато, але якщо це має вийти в нормативно-правовий акт, тобто наказ верховного головнокомандуючого, то має бути офіційне подання до апарату РНБО будь-кого із членів Ставки», – додав секретар РНБО.

За словами Данілова, він розуміє, що люди втомилися і вони мають відпочивати. Він також сказав, що військові мають «перепочинок» – бригади відправляють на відновлення.

«Я думаю, що, послухавши нашу розмову, члени Ставки, безпосередні військові, зроблять пропозиції, що мають бути визначені якісь правила», – вважає він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у багатьох містах України відбулися мітинги за демобілізацію військових.

Раніше Верховна рада розширила перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану.

Крім того, звільнитися зі служби можуть військові, які мають троє і більше неповнолітніх дітей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО