НАБУ завершило розслідувати справу екснардепа Скуратовського

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою колишнього народного депутата Сергія Скуратовського в організації завдання 160 млн грн збитків банківській установі.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«10 жовтня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування у кримінальному провадженні щодо заволодіння правами вимоги по кредитах та заподіяння приватному банку понад 160 млн грн збитків. Серед підозрюваних: народний депутат України VIII скликання – організатор схеми та ще 6 осіб», – інформує НАБУ.

У САП уточнили, що 3 жовтня підозрюваним повідомили про зміну раніше повідомленої підозри, а саме в частині завданих збитків, які за результатами досудового розслідування встановлені у сумі понад 160 млн грн. Прокуратура додала, що колишньому начальнику відділення Головного слідчого управління Служби безпеки України додатково вручили підозру у недостовірному декларуванні (частина 1 статті 366-2 ККУ). Йдеться про Віталія Кучерука, який наразі обіймає посаду заступника начальника управління ГСУ Державного бюро розслідувань.

Крім Скуратовського і Кучерука у справі також підозрюють: колишню помічницю екснардепа Олену Добровольську; ексначальника управління менеджменту активів центрального апарату Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Віталія Різника; колишнього генерального директора державного підприємства «Сетам» Віктора Вишньова та його заступника Максима Ворніка, а також оцінювача.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Скуратовського до 24 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО