Справа мера Сум: суд заарештував директора департаменту міськради

Вищий антикорупційний суд узяв під варту директора департаменту інфраструктури Сумської міської ради Олександра Журбу, якого НАБУ і САП спільно з міським головою Сум Олександром Лисенко підозрюють у проханні та одержанні 2,13 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«4 жовтня 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 476 200 грн застави директору департаменту інфраструктури Сумської міської ради, який спільно з мером міста Суми підозрюється у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 грн. У разі внесення застави на особу буде покладено відповідні процесуальні обов'язки», – інформує САП.

Раніше ВАКС заарештував мера Сум Олександра Лисенка з альтернативою 3 млн грн застави. У разі внесення коштів він вийде зі слідчого ізолятора під процесуальні обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Сум та директору департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО