Антикорупційний суд знову продовжив арешт екснардепа Скуратовського

Вищий антикорупційний суд продовжив до 24 листопада строк тримання під вартою колишнього народного депутата Сергія Скуратовського. Водночас йому зменшили альтернативу у вигляді застави з 16 до 8 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП не вказали прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Скуратовського.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Скуратовського до 9 жовтня. Альтернативою йому визначили 16 млн грн застави. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт Скуратовського.

«26 вересня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, ще на два місяці, а саме до 24.11.2023, продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою голові комітету Верховної Ради VIII скликання, підозрюваному у протиправному заволодінні у складі організованої групи правом вимоги банківської установи на 128 млн грн. Також суд визначив указаному підозрюваному заставу у розмірі 8 млн грн», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО