Гуменюк розповіла про дії ЗСУ на лівому березі Дніпра

Українські військові продовжують вибивати російських окупантів, зокрема, з лівого берега Дніпра. Захисники домагаються, щоб знизилася кількість ворожих обстрілів правого берега.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у четвер, 14 вересня.

«Ми продовжуємо вибивати ворога так, щоб смуга від лівого берега хоч би на 10-15 кілометрів була від них абсолютно зачищена. Це дозволить критично зменшити кількість обстрілів правого берега, легше буде мешканцям населених пунктів уздовж узбережжя», – заявила Гуменюк.

З її слів, росіяни намагаються знайти будь-які способи тероризувати українців на правому березі Дніпра. А ЗСУ продовжують контрбатарейну роботу.

«За минулу добу у нас у зведенні чотири (знищені, - ред.) танки різної модифікації, різних моделей. Але те, що підтягує ворог, продовжуємо нищити. Також у нашому зведенні мінус 23 окупанти, традиційно мінус ще один човен, три великокаліберні гармати та реактивна система залпового вогню», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, у ЗСУ відповіли на заяви про створення плацдарму на лівому березі Дніпра. А в ОК Південь заявили, що на лівобережжі Херсонщини є певні закріплення українських військ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО