Землетрус у Марокко: кількість жертв зросла вдвічі

У Марокко стрімко зросла кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу. Наразі відомо вже про понад 630 жертв.

Про це повідомляє Sky News у суботу, 9 вересня.

Як пише видання, внаслідок потужного землетрусу в Марокко магнітудою 7,2, загинули щонайменше 632 особи, ще 329 отримали поранення та були госпіталізовані до лікарень.

Ці дані поки що не остаточні, тому що багато місцевих жителів перебувають у районах, куди ще не дісталися рятувальники. Зараз у Марокко ведуться роботи з розчищення доріг, щоб надати можливість медикам дістатися постраждалих.

У Марракеші, найближчому до епіцентру великому місті, впали деякі будинки в старому місті, яке є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також було пошкоджено деякі будівлі у столиці Рабаті та інших великих містах.

МЗС України перевіряє наявність українців серед постраждалих людей внаслідок землетрусу у Марокко. Поки що така інформація не надходила, повідомив представник МЗС Олег Ніколенко у Twitter у суботу, 9 вересня.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 9 вересня, у Марокко стався сильний землетрус. Епіцентр знаходився на відносно малій глибині 18,5 км за 70 км від великого міста Марракеш. Спочатку було відомо про 296 загиблих.

У лютому цього року потужний землетрус стався у Туреччині та Сирії. Його жертвами стали понад 50 тисяч людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО