На Київщині відкрили міст через річку Ірпінь, зруйнований на початку вторгнення

На трасі Київ-Чоп 4 вересня відкрили рух мостом у Стоянці через річку Ірпінь, який був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«На трасі М-06 Київ – Чоп відкрито важливий інфраструктурний міст. Сьогодні розпочато рух мостом у Стоянці через річку Ірпінь та відкрито всі чотири смуги для проїзду автотранспорту», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, що запуск повноцінного руху дозволить збільшити пропускну спроможність моста для автотранспорту. Крім того, покращить сполучення між населеними пунктами Київського регіону.

Правий проїзд моста було відремонтовано у стислий термін. Вже у листопаді 2022 року рух було відновлено. А ось лівий шляховикам довелося відбудовувати буквально з нуля. Бетонні конструкції, на думку експертів, не підлягали відновленню.

Обидва проїзди мосту успішно пройшли випробування. Загалом з початку року по всій Україні відновлено 19 мостів. Ще на понад 60 продовжуються будівельні роботи.

Нагадаємо, у квітні під Черніговом відновили міст через Десну. У серпні повідомлялося, скільки українців приєдналося до «Армії відновлення».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО