Обстріли Сумщини: за останню добу зафіксовано більше 200 прильотів

Протягом минулого дня, 30 серпня, російські окупанти здійснили 25 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумщини, зафіксовано 211 вибухів.

Про це повідомляє пресслужба Сумської ОВА у Телеграмі.

Як зазначається, обстрілів зазнали Путивльська, Великописарівська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Середино-Будська громади.

По Путивльській громаді ворог бив з мінометів, 11 вибухів. Унаслідок одного з обстрілів пошкоджено 3 приватні будинки та 2 приватні трактори.

По Білопільській громаді здійснено обстріли з міномету, 8 вибухів; артилерії, 8 вибухів та обстріли з АГС, 35 вибухів. Також був обстріл з гелікоптера некерованими авіаційними ракетами (НАР), 6 вибухів, артилерійський обстріл, 5 вибухів.

У Краснопільській громаді зафіксовано з БпЛА 1 вибуховий пристрій. Також був обстріл БпЛА (типу FPV «камікадзе»), 1 вибух, унаслідок чого пошкоджена автомобільна техніки працівників ферми. Крім того, ворог бив з артилерії, 7 вибухів та мінометів, 16 вибухів, гранатометів (АГС), 25 вибухів.

По Хотінській громаді росіяни вдарили з артилерії, 4 вибухи, мінометів, 23 вибухи та гранатометів (АГС), 5 вибухів. Також здійснено скидання з БпЛА 2 вибухових пристроїв, 2 вибухи та обстріл БпЛА (типу FPV «камікадзе»), 1 вибух.

Також було здійснено артилерійський обстріл Юнаківської громади, 8 вибухів.

По Середино-Будській громаді був мінометний обстріл, 10 вибухів, унаслідок одного з обстрілів пошкоджені дві адміністративні будівлі.

По Великописарівській громаді здійснено гранатометний обстріл (СПГ), 4 вибухи та гранатометний обстріл (АГС), 18 вибухів та мінометний обстріл, 8 вибухів.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська за добу завдали понад п'ять ударів по житлових кварталах Курахового Донецької області. Внаслідок атаки є загиблий.

При цьому минулої ночі Україна пережила чергову ворожу атаку ракетами та дронами. Раніше повідомлялося, що сили ППО збили усі російські ракети та 15 дронів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО