Зведення Генштабу: ЗСУ вразили майже 20 ворожих цілей і наступають на одному напрямку

Російська окупаційна армія намагається наступати під Мар'їнкою, проте всі атаки ворога стримуються Силами оборони. Водночас, українські воїни ведуть наступальні дії на Півдні.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 31 серпня.

Протягом доби ворог завдав по території України один ракетний та 31 авіаційний удар, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціяя наших військ та населених пунктів. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Котлярівки Харківської області, а на Лиманському напрямку вдарив з авіації по Чернещині Харківської області, Новоєгорівці та Білогорівці Луганської області. Від артилерійського обстрілу противника постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів, у тому числі Міньківка, Богданівка, Іванівське, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з артилерії та мінометів Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Північне, Першотравневе Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. Противник також вів невдалі наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку росіяни завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. Від артилерійського обстрілу противника постраждали такі населені пункти як Водяне, Богоявленка, Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі зазначили, що авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та 4 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

А підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили один артилерійський засіб на вогневій позиції та дві станції радіолокації противника.

Нагадаємо, за останню добу українські військові ліквідували 610 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила 263 тисяч 20 військових.

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі партизани спалили базу російських окупантів. Серед іншого, було знищено чотири автомобілі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО