Скандал із закупівлею курток для ЗСУ: журналіст УП відповів на парі Резнікова

Журналіст Михайло Ткач та народна депутатка Анастасія Радіна відповіли міністру оборони України Олексію Резнікову на його парі на тлі скандалу із закупівлею курток для військових ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленнях Ткача та Радіної на сторінках у Фейсбуці.

Журналіст «Української правди» висунув зустрічну пропозицію, заявивши що потрібно «укладати не парі, а договори за ринковими цінами».

«Якщо ви готові спростувати цей факт, я, як і українське суспільство, вас уважно слухаю. Але протягом дня з моменту виходу розслідування ми так і не побачили будь-яких пояснень з цього приводу. Мені невідомо, чому замість пояснень щодо участі племінника депутата оборонного комітету у закупівлях міністерства оборони, ви були змушені опускатися до неміністерського рівня тиску на ЗМІ. Я піду лише тоді, коли останній внутрішній кат українського суспільства, який думає, що може безкарно використовувати владу суспільства у своїх приватних інтересах, заб’ється в кут. А наразі ідеї тих, хто перебуває на шляху до цього кута, мене не турбують. Бо це моя робота», - заявив він.

За його словами, робота керівника Міноборони полягає у тому, щоб:

  • забезпечувати прозорі закупівлі тих речей, які не становлять державної таємниці, унеможливлюючи корупційний заробіток на війні;
  • співпрацювати з правоохоронними органами у розслідуваннях стосовно розкрадань у вашому міністерстві;
  • повністю сприяти всім, хто працює над першим або другим пунктами.

«Укладайте не парі, пане міністре. Укладайте договори про закупівлі за ринковими цінами і не з родичами «слуг народу», - додав він.

При цьому, нардепка Радіна також відповіла на пропозицію від міністра, підтримавши парі.

Вона запропонувала міністру оборони до 9 ранку понеділка, 28 серпня, спростувати те, що:

  • Міноборони без тендеру купило куртки у «турецької» фірми-посередника, одним із власників якої на момент договору з Міноборони був цілком український племінник народного депутата з оборонного комітету Касая. Причетність племінника до компанії не спростовував навіть сам пан Касай;
  • Міноборони сплатило за куртки утричі дорожче, ніж це вказано в документі з турецької сторони, з яким вантаж виїхав із Туреччини і проїхав інші митниці аж до кордону України. - Достовірність документа підтвердив голова ТСК з розслідування економічних злочинів Ярослав Железняк.
  • Або Резніков йдет у відставку.

«Спростуєте — я складу мандат одразу після ухвалення закону про відновлення публічного декларування статків чиновників, у тому числі воєнкомів та горе-закупівельників для армії (проти останнього виступаєте Ви особисто)», - написала Радіна.

Нагадаємо, що Міністерство оборони та його очільника Олексія Резнікова звинуватили у закупівлі літніх курток замість зимових за втричі завищеною ціною. Після цього глава відомства запропонував парі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО