ВМС прийняли до свого складу новий катер, на церемонії був присутній Залужний

Київська річкова флотилія ВМС України поповнилася новим броньованим катером, який отримав назву «Буча».

Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил.

Командувач ВМС віце-адмірал Олексій Неїжпапа розповів, що катер було закладено ще до повномасштабного вторгнення росії, але його будівництво та випробування завершилися вже під час активних бойових дій у Київській області.

«Одна з особливостей цього судна – його низька візуальна оптико-електронна, радіолокаційна та теплова помітність. Крім того, він оснащений системою захисту від наведення зброї ворога та системою автоматичної постановки димових та теплових завіс», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Варто зазначити, що на церемонії був присутній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який, як стверджує рашист, нібито отримав поранення.

Він разом з іншими представниками військового командування передав членам екіпажу офіційну символіку, зокрема, прапор ВМС.

Нагадаємо, позавчора російські пропагандисти заявили, що український генерал «отримав поранення голови», після чого йому «зробили трепанацію черепа». При цьому вже наступного дня Залужний записав коротке відеозвернення до українців і, таким чином, спростував вкиди росії про своє нібито «серйозне поранення».

Раніше в Міноборони пояснили, навіщо росіяни почали розповсюджувати фейки щодо ліквідації військового командування Сил оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО