Рада ЄС продовжила дію економічного безвізу з Україною

У четвер, 25 травня, Рада Євросоюзу ухвалила постанову, яка продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до ЄС ще на рік, до червня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Євроради.

Зазначається, що ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС і підтримувати економіку в дуже складних умовах. У поєднанні зі значною військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні.

«Відновлюючи ці заходи, ЄС продовжує демонструвати свою непохитну політичну та економічну підтримку України, яка все ще стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією росії», – йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував партнерам за це рішення.

«Вдячні європейським партнерам за ухвалене рішення, яке допоможе українському бізнесу та українській економіці в надскладних воєнних умовах», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, 9 травня Європейський парламент продовжив для України дію нульового мита на товари.

Попередню постанову, що дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо деяких українських товарів, Рада Євросоюзу прийняла у травні 2022 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО