ВАКС продовжив обов'язки ексміністру інфраструктури Пивоварському

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 липня строк дії обов'язків, покладених на колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Його НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 30 млн доларів.

Таке рішення 15 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора – задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на Андрія Пивоварського», – оголосив суддя.

Пивоварський зобов'язаний: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, виїзди за межі Києва та Київської області, а також утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському. За даними слідства, у липні 2015 року Пивоварський разом із першим заступником Володимиром Шульмейстером забезпечив ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний».

При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України. Лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО