Президент підбив підсумки та розповів про допомогу, яку Україна отримала цього тижня

Президент Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам, які передали цього тижня Україні додаткову допомогу.

Про це він згадав у своєму зверненні.

Зокрема, він згадав партнерів із Данії та Словенії, а також Іспанії й Німеччини.

«За підсумками цього тижня хочу особливо подякувати нашим партнерам із Данії – за «Цезарі»; зі Словенії – за бронетехніку; з Іспанії – за танки; з Німеччини – за додаткові оборонні наміри щодо бронетехніки і снарядів, за ППО», – розповів Зеленський.

Він також подякував Америці за фінансування обсягом 1 млрд 250 млн доларів для підтримки бюджету та стійкості України. Також варто відзначити, що цього тижня у Нідерландах прийняли рішення щодо тренування українських воїнів на передових західних системах. А в Хорватії викликалися надати нову допомогу у лікуванні українських захисників після поранень у боях.

«Обовʼязково у максимальній єдності, зберігаючи максимальну принциповість для захисту наших спільних цінностей та максимально швидко виконуючи оборонні домовленості – всі разом в Україні, в Європі, у світі, – зможемо не дати Росії затягнути війну і відновимо нормальний справедливий мир», – наголосив президент.

Також повідомляли, що у неділю, 30 квітня, президент Володимир Зеленський поговорив зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Напередодні президент підписав нові укази про відзначення нагородами українських захисників, а також анонсував нові санкції проти країни-агресора.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО