Окупанти наступають на трьох напрямках, відбито понад 40 атак – Генштаб

Російські війська зосередили наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там було відбито 43 атаки за добу. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 6 ракетних і 62 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках рф зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянській, Курській та Бєлгородській областях.

На Куп'янському напрямку ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках.

На Лиманському та Шахтарському напрямах окупанти наступальних дій не здійснювали.

На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомарково та Хромово. Також тривають тяжкі бої за Бахмут.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове, Північне та Первомайське Донецької області – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі було відбито атаки росіян в районі Мар'їнки та Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 3 удари по зенітно-ракетних комплексах. Також збито 10 безпілотників. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника

«Для надання медичної допомоги своїм пораненим, російські загарбники продовжують активно використовувати медичні заклади населених пунктів тимчасово окупованої Луганської області. Зокрема, у місті Хрустальний, окупанти розгорнули військовий шпиталь на території міської лікарні», – розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не відмовиться від оборони Бахмута на Донеччині.

У свою чергу, глава розвідки Кирило Буданов вважає реальним вийти на міжнародно визнані кордони України цього року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО