Цілодобово зміцнюють оборонні рубежі: Наєв розповів про обстановку на півночі

Обстановка на півночі країни залишається стабільною та контрольованою. Військовослужбовці цілодобово зміцнюють оборонні рубежі.

Про це повідомляє у Facebook Командування Об'єднаних Сил ЗСУ.

«Обстановка в Північній операційній зоні стабільна та контрольована. Наші воїни сповна її використовують задля зміцнення оборонних рубежів та позицій», – йдеться в повідомленні.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що наразі триває нарощування системи інженерних загороджень в областях, які межують з Білоруссю та росією. Зокрема, створюються протитанкові мінні поля на танкодоступних ділянках місцевості та ймовірних шляхах просування противника вглиб нашої території. Лише цього тижня інженерними підрозділами облаштовані декілька десятків мінних полів з використанням понад 6 тисяч протитанкових мін. Також прорито більш як 7 тисяч метрів протитанкових ровів та траншей.

«Усі позиції обшиваються деревиною для більш ефективного виконання завдань нашими воїнами. Українські військовослужбовці працюють цілодобово, не зважаючи на погодні умови», – додають у дописі.

Раніше повідомляли, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко закликав до «негайного перемир'я» між росією та Україною та запропонував свій формат.

Тим часом у Білорусі продовжили спільні з росією військові навчання щонайменше до 10 квітня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО