САП скерувала до суду справу про підкуп голови Держлікслужби

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який намагався за 10 тисяч доларів підкупити голову Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«3 квітня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням підприємця – громадянина іншої країни у пропозиції, обіцянці та наданні 10 тисяч доларів неправомірної вигоди керівнику Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками», – інформує прокуратура.

Дії підприємця кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ВАКС заарештував підозрюваного підприємця з альтернативою майже 5 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО