У рф планують мобілізувати 400 тис. під виглядом «добровольців» – британська розвідка

У росії готуються розпочати велику кампанію з метою набору додаткових 400 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російська влада готується розпочати велику мобілізаційну кампанію у той час, коли необхідної військової техніки у Москви немає. Залучати чоловіків до війни планують під виглядом набору нібито добровольців та професійних кадрів, а не як обов'язкову мобілізацію.

«Існує реальна ймовірність того, що на практиці ця відмінність буде розмито, і що регіональна влада спробує виконати поставлені завдання з вербування, змушуючи чоловіків вступати до лав», – розповідають розвідники.

Зауважують, що російська влада вибрала добровольчу модель, щоб заповнити брак кадрів і звести до мінімуму внутрішнє інакомислення. Проте малоймовірно, що їм вдасться залучити саме таку кількість чоловіків.

«Для відновлення бойової могутності рф в Україні знадобляться не тільки кадри. Москві потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має зараз», – додають у дописі.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов нещодавно заявив, що росія щомісяця приховано мобілізує по 20 тисяч людей.

Зокрема, чоловіків заохочують вступати до війська грошима та пільгами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО