Іранські бойовики атакували військову базу США у Сирії

Військова база Сполучених Штатів на північному сході Сирії зазнала ракетної атаки.

Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер, передає Укрінформ.

Атака сталася на базу біля нафтового родовища Ель-Омар у північно-східній провінції Сирії Дейр-ез-Зор. Бойовики, яких підтримує Іран, здійснили ракетний обстріл американської військової бази. США вдарили у відповідь.

За даними військово відомства США, за добу було здійснено дві атаки. Під час останньої – у п'ятницю вранці – було випущено щонайменше 10 ракет.

«Внаслідок атаки ніхто не постраждав, жодної шкоди техніці чи спорудам завдано не було», – сказав речник.

Одна з ракет не долетіла до бази приблизно на три милі, влучивши в житловий будинок. Він зазнав пошкоджень, також незначні поранення отримали дві жінки і двоє дітей.

Також повідомляється, що під час попереднього удару в четвер загинув американський працівник за контрактом. Також поранені п'ятеро військовослужбовців США і ще один працівник.

У відповідь США завдали по бойовиках повітряних ударів.

«Ми продовжуємо оцінювати результати наших ударів. Перші ознаки свідчать про те, що об'єкти знищені. Я не говоритиму про потенційні майбутні операції, окрім того, що ми завжди залишаємо за собою право на адекватну відповідь», – підкреслив Райдер.

Зазначимо, президент США Джо Байден попередив Іран, що США будуть «рішуче діяти» для захисту американців після атаки на їхню базу в Сирії. Про це повідомляє The Guardian.

«Не помиляйтесь, Сполучені Штати не прагнуть конфлікту з Іраном, але будьте готові до того, що ми будемо діяти рішуче, захищаючи наш народ», – сказав Байден.

Нагадаємо, у США вважають, що Ірану може знадобитися лише кілька місяців на створення ядерної зброї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО