П'ятьом організаторам «референдуму» на Луганщині повідомили про підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру п’ятьом організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Слідчі встановили особи ще п’ятьох організаторів незаконного референдуму у тимчасово захоплених районах Луганської області.

Серед зрадників опинилася колишня заступниця директора одного з ліцеїв у Лисичанську. Відомо, що після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і увійшла до складу місцевої окупаційної адміністрації, де її призначили очільницею «дільничної комісії № 1403». До протиправної діяльності жінка також залучила колишніх медсестру та вчительку зі школи в Мирній Долині.

Ще двома поплічниками росіян виявились костюмер та завгосп селищного палацу культури у Станиці Луганській. Вони добровільно зголосились стати представниками «територіальної виборчої комісії ЛНР». Зрадники агітували місцевих жителів проголосувати на користь країни-агресора та «накручували» голоси.

У суботу, 18 березня, стало відомо, що СБУ повідомили їм про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність. Наразі підозрювані переховуються від правосуддя на тимчасово захопленій частині сходу України.

Нагадаємо, нещодавно співробітники СБУ затримали в Лимані Донецької області чиновницю, яка збирала для росіян персональні дані українців, що залишилися в окупації.

Раніше СБУ затримала колаборанта, який організував трансляцію телеканалів росії в окупації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО