Підрив літака А-50 у Білорусі: розвідники пояснили, чим він важливий для окупантів

Атакований під Мінськом російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 був потрібний окупантам для запуску ракет «Кинжал».

Про це повідомляють британські розвідники.

Один із невеликого парку російських літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50U MAINSTAY D, дислокований у Білорусі, було пошкоджено безпілотником. Після цього він був переміщений до ремонтної майстерні в Таганрозі у рф.

Зазначимо, що А-50 забезпечував дані для винищувача МіГ-31К, який використовують для запуску балістичної ракети повітряного базування «Кинжал». Наразі саме цю ракету ворог розглядає як ключовий стратегічний потенціал.

«У модифікації було видалено внутрішній радар літаків, щоб збалансувати літак, що змусило пілотів покладатися зовнішні джерела інформації, такі як А-50», – зазначають розвідники.

Саме тому, поки російський літак-розвідник А-50 буде в ремонті, росія покладатиметься на наземне управління та супровід винищувачів.

Нагадаємо, 26 лютого на військовому аеродромі «Мачулищі» у Білорусі сталися вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджено російський літак А-50. Відповідальність за інцидент за себе взяла опозиційна білоруська організація BYPOL.

7 березня Олександр Лукашенко підтвердив диверсію, заявивши про затримання «терориста українських спецслужб, а також його поплічників».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО