Бої за Бахмут: у ЗСУ розповіли, як планують вибити ворога

Українські захисники навколо Бахмута знесилюють росіян, щоб пізніше підготовлені резерви з новою технікою могли відкинути ворога.

Про це заявив спікер Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону у четвер, 2 березня.

«Поки що, якщо ми подивимося на всю річну ретроспективу війни, ми побачимо, що майже у всіх операціях наші штаби командувальні перегравали супротивника. І саме те, що зараз роблять захисники Бахмутського фронту, героїчно обороняючи цей відрізок фронту, вони вимотують, знекровлюють, знесилюють ворога. Для того щоб пізніше, коли підійдуть наші резерви, коли вони будуть підготовлені, в тому числі з новою технікою, їм було набагато легше викинути ворога з нашої землі», – пояснив він.

У районі самого Бахмута сталося 59 обстрілів та 29 бойових зіткнень. За добу окупанти втратили 94 військовослужбовця вбитими і 121 було поранено, відзначають у Генштабі.

За словами Череватого, «якщо буде потреба зробити тактичний відступ, його буде зроблено», з нанесенням максимальних втрат ворогові.

Нагадаємо, у Міноборони України повідомляли, що ситуація в Бахмуті складна, туди направили підкріплення.

У Донецькій ОВА розповіли, скільки мешканців залишилося у Бахмуті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО