Правоохоронці викрили факти співпраці Богуслаєва з «ДНР» – деталі

Правоохоронці викрили факти співпраці колишнього президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва із терористами «ДНР».

Про це повідомляють СБУ та Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу – Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території у м. Сніжне Донецької області. Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Сплачував на її користь «податки» та «митні платежі», – розповіли у прокуратурі.

Зазначене підприємство постачало авіакомплектуючі підприємствам військово-промислового комплексу росії. «Бюджет» «ДНР» отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції, зазначає СБУ.

Виручені гроші керівники окупаційної адміністрації направляли потреби військових угруповань рф, що брали участь у бойових діях на східному фронті.

Богуслаєву повідомили про нову підозру – сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» (ст. 258-3 КК України).

Крім цього, під час нових обшуків правоохоронці виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород Богуслаєву від представників військово-політичного керівництва росії.

Нагадаємо, у жовтні СБУ затримала В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

На даний момент він перебуває під арештом. «Схеми» також повідомили, що Богуслаєв ще з 2000 року має російське громадянство.

СБУ також оприлюднила докази співпраці Богуслаєва з росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО