Справа «Укрхімтрансаміаку»: обвинувачений помер, стосовно нього закрили провадження

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження в частині обвинувачення колишнього виконувача обов'язків державного підприємства «Укрхімтрансаміак» Дмитра Глазунова у зв'язку з його смертю.

Таке рішення 23 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката про закриття кримінального провадження задовольнити частково. Кримінальне провадження №52016000000000040 в частині обвинувачення (Дмитра Глазунова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК, закрити на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК у зв'язку зі смертю обвинуваченого», – йдеться в рішенні.

Крім того, суд скасував арешт майна Глазунова, а саме: автомобілів марки Volvo S60 2005 року випуску і Subaru Outback 2016 року випуску, а також 7200 доларів готівки. Саму справу продовжать слухати далі. У ній лишився лише один обвинувачений – ексгенеральний директор ПАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігор Ігнатов. Влітку 2022 року він з окупованих територій виїздив до Польщі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, в період 2013 – 2014 років в.о. директора УДП «Укрхімтрансаміак» Дмитро Глазунов за попередньою змовою з керівником ПАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігорем Ігнатовим та іншими невстановленими особами заволоділи грошовими коштами держпідприємства у загальній сумі понад 43,5 млн грн. Заволодіння було вчинене шляхом укладання сумнівних договорів між УДП «Укрхімтрансаміак» та приватним підприємством і подальшим переведенням грошових коштів у готівку.

Зазначені особи вступили у злочину змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт із технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольяті-Одеса». Основна частина коштів була сплачена на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а після цього використана обвинуваченими для власних потреб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО