ВАКС частково конфіскував активи російського олігарха Шелкова

Вищий антикорупційний суд частково конфіскував активи російського олігарха Михайла Шелкова, до якого було застосовано санкції Україною.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«ВАКС ухвалив рішення, з окремою думкою. Там великий перелік того, що конфісковано, але щодо частини майна, яке було в описі (наприклад, Демурінського гірничо-збагачувального комбінату – ред.), справді не застосовуватиметься закон про санкції», – зазначила вона.

Вказане рішення може бути оскаржене до Апеляційної палати ВАКС.

Як стверджують у громадській організації «Автомайдан», суд конфіскував квартиру на 175 квадратних метри, паркомісце, склад на 2411 кв. м, комплекс будівель та квартиру на 68 кв. м, трактор «Білорусь», причіп, автомобіль Lexus, 4 автомобілі Mitsubishi Pajero Sport, грошові кошти на банківських рахунках та 100% частки у статутному капіталі «ВСМПО Титан Україна». Активісти додали, що санкції не застосували також до компаній «Тай-мінералз» та «Інвестагро».

Нагадаємо, Міністерство юстиції попросила конфіскувати майно російського олігарха Олега Дерипаски. Раніше Апеляційна палата ВАКС доконфіскувала майно президента-втікача Віктора Януковича.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО