Тимошенко та декілька керівників ОВА написали заяви про звільнення з посади – УП

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення з посади. Крім того, у відставку підуть глави ВЦА Сумської, Дніпропетровської, Запорізької і Херсонської областей.

Про це повідомляє «Українська правда», з посиланням на поінформованих співрозмовників у складі РНБО та джерела у Кабміні.

Згідно зі словами джерел, замість Тимошенка на посаду планують призначити голову військової адміністрації Київської області Олексія Кулебу.

При цьому, у відставку підуть керівники ВЦА Сумської, Дніпропетровської, Запорізької і Херсонської областей. Йдеться про Дмитра Живицького, Олександра Старуха, Валентина Резніченка та Ярослава Янушевича.

Напередодні видання повідомляло, що можуть звільнити кількох голів ОДА, що безпосередньо пов‘язані з Тимошенком.

Раніше ми вже повідомляли, що Кирила Тимошенка можуть незабаром звільнити з посади заступника керівника Офісу президента України.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які кадрові ротації відбулися у владі протягом 2022 року.

Також стало відомо, що першим кандидатом на звільнення з уряду є міністр енергетики Герман Галущенко. Також під питанням майбутнє міністра спорту Вадима Гутцайта та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО