Зеленський провів переговори з Ердоганом: про що йшлося

У п'ятницю, 20 січня, президент України Володимир Зеленський провів переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом – сторони обговорили розширення «зернової угоди» на інші порти України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Лідери наголосили на необхідності продовження експортної зернової угоди та наголосили на можливості її розширення на інші порти України. Глави держав також підтримали подальшу дію української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine», - йдеться у повідомленні.

Також Зеленський подякував колезі за організацію зустрічі омбудсменів України, Туреччини та росії в Анкарі. Президенти докладно обговорили необхідні дипломатичні зусилля для реалізації «формули миру». Зеленський висловив сподівання на сприяння Туреччини у поверненні в Україну політичних в'язнів кремля, цивільних заручників та військовополонених, а також дітей, депортованих із тимчасово окупованих територій України.

Ердоган висловив глибокі співчуття у зв'язку з авіакатастрофою у Броварах, внаслідок якої загинули люди, зокрема, вище керівництво МВС України.

«Він наголосив на допомозі українського МВС під час лісових пожеж у Туреччині у 2021 році та відзначив значний особистий внесок міністра Дениса Монастирського в оборону України від російської агресії», - додали наостанок.

Нагадаємо, Україна хоче розповсюдити механізм «зернової угоди» на експорт ще однієї промисловості.

Раніше у Туреччині заявили про підтримку запропонованої Україною «формули миру».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО