Мінкульт рекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври для УПЦ МП

Мінкультури рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ МП.

Про це повідомив профільний міністр Олександр Ткаченко в Telegram.

За його словами, щодо продовження оренди двох храмів, яка зазершується 31 грудня цього року, до міністерства звернувся виконувач обов'язки гендиректора Національного заповідника Києво-Печерська лавра Олександр Рудник.

«Ми рекомендували не продовжувати оренду з урахуванням закінчення терміну дії договорів та указу президента України №820/2022 Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 1 грудня 2022 року «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - наголосив Ткаченко.

За його словами, відповідного листа вже надіслали митрополиту Павлу, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Міністр також додав, що вже створено міжвідомчу урядову комісію з питання подальшого використання майна Заповідника.

«Відповідно, враховуючи, що на Верхній Лаврі угода закінчується, то до закінчення терміну перевірки використання церковного майна унеможливлюється», - зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, на в'їзді до столиці прикордонники затримали священика УПЦ Московського патріархату, який підтримував контакти із росіянами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО