У ISW спрогнозували, чи зможе рф серйозно наростити чисельність своєї армії

У рф оголосили про намір збільшити чисельність своєї армії, але ці плани країни-агресора навряд чи збудуться.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, кремль вкотре звинуватив НАТО у «військовій загрозі» росії.

«Зокрема міністр оборони Сергій Шойгу говорив, що експансія НАТО біля російських кордонів, включаючи прагнення Фінляндії та Швеції до членства, вимагає «належної» відповіді росії для створення групи військ на північному заході», – йдеться у звіті.

У ISW вказують, що він запропонував збільшити чисельність армії. Голова міноборони поінформував про нарощування кількості вс рф до 1,5 мільйона солдат, у тому числі 695 тисяч контрактників.

«Однак, дуже малоймовірно, що кремль сформує такі великі звичайні сили в строки, що стосуються війни росії в Україні. Адже москва не змогла повністю укомплектувати бригади та полиці перед повномасштабним вторгненням та не повністю побудувала нову дивізію, про формування якої заявляли ще 2020 року», – переконані фахівці.

В Інституті наголосили, що російська економіка перебуває у рецесії, а її ресурси значно скоротилися після повномасштабного вторгнення. Навчальний потенціал росії також зменшився із 24 лютого, частково через те, що було розгорнуто навчальні елементи для участі в бойових діях в Україні.

«Пропозиції Шойгу можуть стати лише виступом для заспокоєння спільноти міліціонерів, які звинуватили кремль у несерйозному веденні війни. Він також встановлює інформаційні умови для проведення майбутніх мобілізаційних хвиль під рубрикою укомплектування цих формувань чи суттєвого нарощування військової сили Росії у довгостроковій перспективі», – додали аналітики.

Раніше держдума росії прийняла довічне ув'язнення за «допомогу диверсантам».

Нагадаємо, Шойгу заявив про продовження «спецоперації» в Україні в 2023 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО