САП до кінця місяця скерує до суду справу одеського депутата Чапіра

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 27 грудня скерує до суду кримінальне провадження за підозрою депутата Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» Дмитра Чапіра в одержанні неправомірної вигоди.

Рішенням Вищого антикорупційного суду від 13 грудня сторону захисту обмежили в строках на ознайомлення з розслідуванням до цієї дати, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Встановити стороні захисту, а саме: підозрюваному (Дмитру Чапіру – ред.) та його захисникам, а також іншим захисникам, залученим підозрюваним, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні №52022000000000043 від 14.02.2022 до 27 грудня 2022 року включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатись такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

За даними слідства, Чапір вимагав та одержав у директора лікарні неправомірну вигоду у 120 тисяч грн за неперешкоджання в діяльності підприємства, а також за «гарантію» залишення на посаді.

Нагадаємо, 7 червня Національне антикорупційне бюро затримало «на гарячому» депутата-голову постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитра Чапіра за нібито отримання неправомірної вигоди.

8 червня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала йому підозру. Вручила документи Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО