Бізнесменам Кауфману та Грановському повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у створенні та очоленні злочинної організації бізнесменам Борису Кауфману та Олександру Грановському.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«6 грудня 2022 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом учасникам злочинної організації, яка тримала на контролі посадовців Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини. Дії бізнесмена та колишнього народного депутата України (IV скликання), яких слідство вважає організаторами злочинної схеми, кваліфіковані за ч. 1. ст. 255, ч. 3 ст. 369 КК України. Їхній довіреній особі інкриміновано ч. 2 ст. 255 та ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвища підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Кауфмана і Грановського. Другий був народним депутатом IV скликання від партії СДПУ(о) Віктора Медведчука у 2002-2006 роках.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова. Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО