Святкувань не буде, але поставлять символічні ялинки: Кличко розповів про підготовку до Нового року

У Києві як таких масштабних святкувань Нового року не буде, але будуть символічні ялинки за небюджетні кошти.

Про це мер Віталій Кличко розповів в інтерв'ю ВВС.

Він нагадав, що в умовах воєнного стану заборонені масові зібрання, але Новий рік та Різдво «навіть війна не скасовує». За словами Кличка, великих святкувань не буде, але святковий настрій, зокрема й для дітей, потрібний.

«Як таких святкувань не буде, але символічні ялинки за небюджетні кошти будуть. Бізнес висловив бажання поставити ялинки в ключових районах нашого міста, і ми пішли назустріч, враховуючи те, що ми боремося і за те, щоб був гарний настрій у дітей. Хлопці на передовій роблять все, щоб країна жила. Для того, щоб були маленькі позитивні емоції, попри складну ситуацію», – сказав він.

На запитання, чи буде на Софійській площі головна ялинка, Кличко відповів: «Якщо можна її так назвати – «головною»… Але ми зараз не робитимемо, як раніше – «найвища» та «найкрасивіша». Символічна ялинка обов'язково буде. Я звертаюсь до кожного: святкувати ці свята треба в сімейному колі, вдома. Проте ялинки будуть знаходить в ключових місцях в районах нашого міста і на Софійській площі».

Нагадаємо, раніше Кличко вже казав, що у Києві можуть встановити новорічну ялинку. Це викликало суперечливу реакцію суспільства: на сайті Київради (і навіть на сайті президента) з'явилася петиція з проханням відмовитися від ялинки цього року, а зекономлені кошти витратити на допомогу армії чи переселенцям.

У Київраді відповіли, що остаточне рішення щодо ялинки прийматимуть після консультації з військовими. Але місто однозначно відмовиться від організації святкового ярмарку та концертів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО