ISW: Україна повинна повністю використати помилку путіна та продовжити контрнаступ

Російський президент володимир путін на тлі численних поразок військ рф жене своїх військових у наступ, наказуючи їм домогтися успіхів за всяку ціну. Збройні Сили України повинні використовувати путінську помилку.

Про це повідомляється у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, накази Путіна до російських генералів про продовження наступу, враховуючи існуючі реалії на фронті, є серйозною військовою помилкою.

«Це, ймовірно, пов'язано з тими психологічними факторами, які змусили путіна віддати наказ про вторгнення, але також і з потребою путіна продемонструвати свою жорсткість голові ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину. Тому путін навряд чи буде прагнути до припинення вогню, якщо воно не буде супроводжуватися значними українськими або міжнародними поступками» - сказано в повідомленні Інституту.

Тому, кажуть аналітики, Україна та Захід повинні максимально використовувати цю помилку Путіна, продовжуючи контрнаступ - оскільки зараз всі умови для ЗСУ більш сприятливі, ніж для російської армії і рф в цілому.

На думку британської розвідки, зима змінить умови конфлікту як для російських, так і для українських військ. Зміна тривалості світлового дня, температури та погоди створять унікальні проблеми для військ.

За останню добу в Україні ліквідовано 510 російських військових. Загальні втрати окупантів, починаючи з першого дня повномасштабного вторгнення, становлять 81 тисячу 370 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО