Meta проводить найбільше скорочення штату в історії компанії

Компанія Meta (Facebook та Instagram), засновником якої є Марк Цукерберг, звільняє понад 11 тисяч співробітників (приблизно 13%) у рамках наймасштабнішого скорочення штату у своїй історії. Компанія прагне скоротити витрати та перетворити свою бізнес-модель на більш конкурентоспроможний ринок цифрової реклами.

Про це пише Financial Times.

«Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% та звільнити більше 11 тисяч наших талановитих співробітників», – йдеться у зверненні Цукерберга до співробітників.

Бізнесмен заявив, що бере на собі повну відповідальність за це рішення. Він зазначив, що зростання доходів компанії під час пандемії не було стійким, ефективність реклами знизилася, а електронна торгівля скоротилася, і все це в умовах економічного спаду та посилення конкуренції. «Ці фактори призвели до того, що наш дохід виявився набагато нижчим, ніж я очікував. Я помилився і несу за це відповідальність», – додав він.

Інші заходи щодо економії включають скорочення бюджетів та пільг для персоналу, також буде закрито низку офісів.

Звільненим працівникам мають виплатити вихідну допомогу у розмірі 16 тижневої базової заробітної плати та двох додаткових тижневих зарплат за кожний рік служби.

Масові звільнення, перші за 18-річну історію Meta, сталися за тисячами скорочень робочих місць в інших великих технологічних компаніях, пише Reuters.

Як зазначає Washington Post, протягом багатьох років компанії з Силіконової долини швидко зростали та наймали людей з шаленою швидкістю. Лише Facebook збільшив штат співробітників на 28% порівняно з минулим роком

Минулого тижня велике скорочення штату відбулося у Twitter: новий власник Ілон Маск звільнив приблизно половину співробітників компанії. Скорочення, щоправда, виявилося надмірним: деяким звільненим дзвонили та просили повернутися.

Також з'явилася інформація про сотні звільнених у технологічному гіганті Salesforce, який продає програмне забезпечення для бізнесу.

Нагадаємо, восени минулого року у роботі Facebook стався найбільший зафіксований збій інтернет-ресурсу в історії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО