«Постановочне шоу»: в ЗСУ відреагували на «вихід» росіян із Херсона

Заяви військового командування рф про нібито початок виходу з Херсона та правого берега Херсонської області можуть виявитися «постановочним шоу» та дезінформацією.

Про це повідомив голова Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі російського телеканалу Дождь.

За її словами, сьогоднішня заява міністра оборони рф Сергія Шойгу може бути елементом інформаційно-психологічної операції, так званої ІПСО, аби створити помилкове враження про справжні плани країни-агресора.

«Те, що зараз заявляється - це спроба... створити певне враження, що «зберігатиметься життя солдатів», «зберігатиметься мирне населення» - і чергова демонізація ЗСУ... Постановочне шоу з проголошенням таких серйозних і «складних» рішень - це давно зрозумілий метод виправдання себе», – сказала вона.

Гуменюк додала, що росіяни створили кордони оборони, а регулярні війська окупантів перебувають на місцях та готові тримати оборону.

Сьогодні, 9 листопада, стало відомо, що росія збирається відвести свої війська з Херсона та «зайняти оборону лівим берегом річки Дніпро в Херсонській області».

Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, поки що рано говорити про виведення російських військ із Херсона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО