ВАКС призначив засідання за обвинуваченням фігуранта газової справи Онищенка

Вищий антикорупційний суд призначив на 18 листопада підготовче засідання за обвинувальним актом стосовно колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Романа Гумініченка, якого НАБУ і САП вважають причетним до «газової справи» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 3 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №52022000000000094, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.05.2022, за обвинуваченням (Романа Гумініченка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України, на 14:00, 18.11.2022 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Справу розглядатиме колегія суддів у складі: головуючого Сергія Мойсака, суддів Тимура Хамзіна та Віри Михайленко.

Нагадаємо, суд заарештував Гумініченка із альтернативою 744 тис. грн застави. Пізніше ВАКС стягнув частину його застави за невиконання обов'язку і підвищив її розмір. Нещодавно САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гумініченка.

За версією слідства, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО